Kanelboller med epler

Eplesnurrer

Nydelig variant av kanelsnurrer med skikkelig god smak av eple. Bak dobbel porsjon og putt i fryseren.
Over 60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 25 g gjær
  • 50 g smør
  • 2,5 dl melk
  • 0,75 dl sukker
  • 1 ts malt kardemomme
  • 6 dl hvetemel
  • 2 dl eplemos
  • 2 epler
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ts malt kanel
  • 2 ts sukker
  • 1 egg til pensling

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret, tilsett melken og varm til det er fingervarmt, ikke over 37 grader C.
  2. Hell litt av væsken over i bakebollen, tilsett gjær og rør til den er oppløst.
  3. Tilsett resten av væsken, sukker og mel, men spar litt mel til utbakingen.
  4. Arbeid deigen til den er smidig og slipper bakebollen.
  5. Sett deigbollen på et lunt sted og la den heve til dobbelt størrelse - minst 40 minutter.
  6. Kjevle deigen til et rektangel , ca. 40x30 cm.
  7. Smør eplemos på deigen, men la det være igjen en kant på 2-3 cm i den ene enden.
  8. Skrell eplene og skjær dem i små terninger. Drypp noen dråper sitron over.
  9. Dryss epleterninger, kanel og litt sukker på.
  10. Rull leiven sammen. Bruk litt vann som lim på enden.
  11. Skjær rullen i 1,5 til 2 cm tykke skiver.
  12. Legg skivene på bakepapir på et bakebrett, med god avstand. Fordel evt på to brett. Om du ønsker en kake kan du legge dem tett i tett i egnet form.
  13. Dekk bakebrettet til og etterhev i minst 40 minutter.
  14. Pensle med sammenpisket egg og stek dem midt i oven på 200 grader i 12-15 minutter.
  15. Avkjøl eplesnurrer på rist.
  16. Sprøyt gjerne melisglasur over rett før servering.
Du kan også pensle bollene med melk om du ikke tåler egg.
Del på Facebook